Znižovanie daňových úľav v Číne poškodí predaj nemeckých áut

Rušenie daňových úľav v Číne výrazne v tomto roku poškodí predaj nemeckých automobiliek. Časy neobmedzeného rastu sa skončili, tvrdí najnovšia štúdia konzultačnej spoločnosti Ernst & Young (EY).

Rušenie daňových úľav v Číne výrazne v tomto roku poškodí predaj nemeckých automobiliek. Časy neobmedzeného rastu sa skončili, tvrdí najnovšia štúdia konzultačnej spoločnosti Ernst & Young (EY). Podľa nej bol minulý rok priaznivý len vďaka veľkorysej daňovej podpore. Volkswagen, Daimler a BMW vlani zaznamenali celkový rast predaja o 13 %, globálne zvýšili odbyt o 5 %.
„Čínsky trh je v skutočnosti oveľa slabší, než naznačujú vysoké miery rastu z minulého roka,“ tvrdí odborník EY Peter Fuss. Výrobcovia výrazne profitovali z daňových úľav na kúpu menších osobných vozidiel. Tieto úľavy však tento rok klesnú na polovicu, preto už rast o 5 % bude úspech.
Čína má stále veľmi nízku mieru motorizácie populácie, ktorá z nej spolu s rastúcim blahobytom robí trh s mimoriadnym potenciálom. Čína sa medzičasom stala najväčším automobilovým trhom sveta.

Súvisiace články

Aktuálne správy