Počet nezamestnaných v Británii sa znížil

Počas septembra až novembra počet nezamestnaných v krajine medziročne klesol o 81 tis. na 1,6 milióna. Nezamestnanosť medziročne klesla na 4,8 % z úrovne 5,1 %.

Počet nezamestnaných vo Veľkej Británii počas trojmesačného obdobia septembra až novembra v porovnaní s predošlými tromi mesiacmi klesol o 52 tis. na 1,6 mil. a medziročne sa znížil o 81 tisíc. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke britský štatistický úrad ONS. Miera nezamestnanosti v krajine bola počas septembra až novembra na úrovni 4,8 percenta, čiže medziročne klesla, keďže v rovnakom období predchádzajúceho roka bola vo výške 5,1 percenta.
Vo Veľkej Británii bolo počas septembra až novembra 31,80 mil. pracujúcich ľudí. Ich počet sa oproti predchádzajúcim trom mesiacom v podstate nezmenil, ale medziročne stúpol o 294 tisíc. Miera zamestnanosti ľudí vo veku 16 až 64 rokov bola na úrovni 74,5 percenta, čiže sa v porovnaní s júnom až augustom fakticky nezmenila. Vzrástla však medziročne z úrovne 74 percent, na ktorej bola počas septembra až novembra 2015. Priemerný nominálny týždňový zárobok v krajine vrátane odmien medziročne vzrástol o 2,8 percenta a bez zahrnutia odmien stúpol o 2,7 percenta.

ab;qq

Súvisiace články

Aktuálne správy