Oscar vo svete hedžových fondov: Slovák medzi európskou elitou

, Infinity Capital Group

Je to prvýkrát, kedy bol hedžový fond vedený Slovákom nominovaný na ocenenie Eurohedge.

Infinity Enhanced Equity Class A bol nominovaný na ocenenie najlepší nový fond – akciové stratégie na podujatí- Eurohedge Awards 2016, ktoré sa uskutoční 19. januára v Londýne.

Eurohedge Awards je najprestížnejšie a najrešpektovanejšie ocenenie v sektore európskych hedžových fondov. Každý rok sa ho zúčastní viac než 750 manažérov hedžových fondov, investorov a profesionálov z tohto odvetvia, aby boli pri ocenení fondov s najlepšími výsledkami dosiahnutými v minulom roku.

Fond vedený slovenským investičným tímom na čele s Petrom Bálintom dosiahol počas prvého roku svojej existencie vynikajúce výsledky a vyslúžil si nomináciu na tomto podujatí. „Som veľmi hrdý, že môžem reprezentovať Slovensko na odovzdávaní cien v Londýne,“ hovorí portfólio manažér fondu a investičný riaditeľ Infinity Capital Group, Peter Bálint. „Naša stratégia je zameraná na dosahovanie výborných výsledkov z dlhodobého hľadiska. Sme veľmi radi, že získala uznanie už v prvom roku svojej existencie.“ 

Podľa Marka Cachiu, generálneho riaditeľa Infinity Capital Group, je to významný moment pre slovenský finančný sektor. „Vo svete hedžových fondov je to ako keby sme boli nominovaní na Oskara alebo Zlatý Glóbus. Dosiahnuť európsku špičku hneď počas prvého roka nášho fungovania je uznaním našej tvrdej práce a skúseností. Peter vyvinul investičnú stratégiu svetovej triedy, vybudovali sme infraštruktúru vysokej úrovne a teraz stojíme proti tým najlepším z najlepších v Európe,“ dodáva.

Infinity Enhanced Equity je fond profesionálnych investorov v rámci Infinity Capital SICAV plc.Infinity Capital Group, a.s. je súkromná investičná spoločnosť so sídlom v Bratislave.  

Súvisiace články

Aktuálne správy