Société Générale zaznamenala v 3. kvartáli pokles zisku

Francúzska banka Société Générale zaznamenala v 3. kvartáli pokles zisku, ale menší, ako jej predpovedali analytici. Pomohli jej vyššie tržby z obchodovania s akciami a cennými papiermi. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Čistý zisk druhej najväčšej banky vo Francúzsku za tri mesiace do konca septembra 2016 klesol medziročne o 2,4 % na 1,10 miliardy eur. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, však očakávali, že sa zníži v priemere na 745 miliónov eur.
Tržby banky v 3. kvartáli klesli o 5,6 % na 6,01 miliardy eur a tiež prekonali odhady analytikov, ktorí predpovedali banke tržby vo výške 5,91 miliardy eur.
Banka si v 3. štvrťroku odložila 417 miliónov eur na zlé úvery, čo je o 27 % menej ako pred rokom.
Čistý zisk domácej, francúzskej spotrebiteľskej divízie Société Générale v 3. štvrťroku klesol o 15 % na 353 miliónov eur a jej tržby sa znížili o 6 % na 2,04 miliardy eur. Pod tieto výsledky sa podpísali najmä nízke úroky z úverov.
Zisk zahraničnej retailovej divízie a divízie finančných služieb však výrazne vzrástol, medziročne o 31 % na 457 miliónov eur.
V Rusku, kde Société Générale vlastní jednu z najväčších bánk – Rosbank, sa banka v 3. štvrťroku dostala z červených čísiel a vykázala zisk 7 miliárd eur po vlaňajšej strate 18 miliónov eur.
Ukazovateľ kapitálovej primeranosti, core tier 1 ratio, do konca septembra vzrástol na 11,4 % z 11,1 % na konci júna 2016.

Súvisiace články

Aktuálne správy