Slovenský priemysel v júli oslabil najviac v rámci EÚ

Júlová priemyselná produkcia Európskej únie medzimesačne klesla o 1 % a medziročne o 0,1 %, na Slovensku medzimesačne oslabila o 15,9 % a medziročne o 14,3 %.

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny v júli medzimesačne oslabila o 1,1 percenta a v rámci celej Európskej únie klesla o jedno percento. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa júlová priemyselná produkcia eurozóny znížila o 0,5 percenta a v rámci celej EÚ klesla o 0,1 percenta. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.
Vývoj priemyselnej produkcie na Slovensku bol v rámci členských krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, najhorší. Medzimesačne totiž produkcia slovenského priemyslu klesla o 15,9 percenta a medziročne oslabila o 14,3 percenta. Ďalšie najvýraznejšie medzimesačné poklesy evidovali v Českej republike (-9,7 %) a v Holandsku (-5,8 %). Druhý najväčší medziročný pokles zaznamenala opäť Česká republika (-7,6 %), po ktorej nasledovala Malta (-3,9 %).

Medzimesačne sa priemyselná produkcia najviac zvýšila v Estónsku (4,5 %), Írsku (3,7 %) a v Dánsku (2,3 %). Medziročne priemyselná produkcia najvýraznejšie posilnila v Dánsku a Slovinsku (zhodne 7,4 %), Fínsku (6,8 %) a v Írsku (5 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy