Kurz eura klesol na 1,1077 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1077 USD, čo bolo o niečo menej než v pondelok (8.

Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1077 USD, čo bolo o niečo menej než v pondelok (8. 8.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1087 (v piatok: 1,1156) USD/EUR.
Údaje o vývoji spotrebiteľských cien nepriniesli dnes skoro ráno žiadne prekvapenia. Na vývoj kurzu eura nemal vplyv ani nečakane slabý nárast nemeckého exportu v júni. V ďalšom priebehu dneška sa očakáva len málo makroekonomických údajov, ktoré by mohli spôsobiť pohyb na devízovom trhu.
Stratu dnes ráno zaznamenala britská libra. Jej kurz k doláru opäť padol pod úroveň 1,30 USD/GBP až na dnešné minimum 1,2973 USD/GBP. Člen menového výboru britskej centrálnej banky (BoE) Ian McCafferty totiž vo svojom príspevku v denníku The Times signalizoval ďalšie uvoľnenie menovej politiky. Dôvodom je snaha banky obmedziť negatívne dôsledky hlasovania Britov za odchod z Európskej únie (EÚ).

Súvisiace články

Aktuálne správy