EÚ by mala podľa Štefanca rýchlo vytvoriť spoločný digitálny trh

Po odstránení roamingu je preto čo najskôr potrebné odstrániť geoblokovanie a zlepšiť podmienky nielen pre voľný pohyb informácií, ale aj pre elektronické obchodovanie, tvrdí europoslanec Ivan Štefanec

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 4. augusta (SITA) – Európska únia by mala podľa europoslanca Ivana Štefanca (KDH) vytvoriť čo najskôr spoločný digitálny trh. Ako povedal vo štvrtok v rozhovore pre agentúru SITA, digitálny trh v USA je v porovnaní s európskym neporovnateľne rozvinutejší, pretože nemusí riešiť národnú fragmentáciu, s ktorou sa ešte stále stretávame v EÚ. “Vytvorenie spoločného európskeho digitálneho trhu je jediná správna cesta, ako posunúť túto tému. Po odstránení roamingu je preto čo najskôr potrebné odstrániť geoblokovanie a zlepšiť podmienky nielen pre voľný pohyb informácií, ale aj pre elektronické obchodovanie,” zdôraznil europoslanec.

Najnovšie digitálne trendy menia aj pre Slovensko veľmi dôležitý automobilový priemysel. Ten prechádza zásadnou zmenou prieniku digitálnych technológií, až po ovládanie áut bez vodiča. “Bolo by skvelé, aby sme tento trend zachytili na Slovensku a pripravili priestor pre startupy v oblasti dodávok pre automobilový priemysel,” konštatoval Štefanec pričom pripomenul, že na internete je denne viac ako tri miliardy ľudí a na sociálnych sieťach viac ako miliarda. “Najviac nových firiem vzniká v oblasti rozvoja sociálnych sietí, umelej inteligencie a 3D technológií,” dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy