Vysoké zásoby na trhu pokračujú, ceny ropy klesli na 2,5-mesačné minimum

Ceny ropy klesli na 2,5-mesačné minimum, keď nálady na trhoch opäť ovplyvnili obavy z dôsledkov nadmerných zásob ropy a ropných produktov. Informovala o tom agentúra Reuters.
Podľa ekonómov sa trhy v súčasnosti výrazne sústreďujú na informácie amerického ministerstva energetiky (o zásobách ropy a ropných produktov). Keďže to v poslednom období stále častejšie informuje o raste zásob, mohla by táto orientácia trhov viesť k ešte rýchlejšiemu poklesu cien ropy.
Navyše, britská banka Barclays uviedla, že celosvetový dopyt po rope v tomto období rastie omnoho slabším tempom, než v rovnakom období minulého roka. Dôvodom je slabý rast svetovej ekonomiky.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent so septembrovým kontraktom klesla do 15.34 h SELČ o 83 centov na 44,86 USD (40,85 eura) za barel (159 litrov). To je najnižšia hodnota od 11. mája tohto roka.
Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou rovnako v septembri klesla o 92 centov na 43,28 USD/barel. Aj v tomto prípade ide o najnižšiu hodnotu za 2,5 mesiaca, konkrétne od 10. mája.

Súvisiace články

Aktuálne správy