Británia môže upraviť svoju fiškálnu politiku, ak to bude potrebné

Británia môže upraviť svoju fiškálnu politiku, ak to bude potrebné. Vyhlásil dnes britský minister financií Philip Hammond. Je to zatiaľ jeho najráznejšie vyhlásenie v súvislosti s britskou fiškálnou politikou po júnovom referende, v ktorom Briti rozhodli o odchode svojej krajiny z Európskej únie (EÚ). Informovala tom agentúra Reuters.
Minister minulý týždeň uviedol, že zváži, ako rýchlo by mala Británia redukovať schodok v rozpočte. To signalizuje, že zaujme menej agresívny postoj k znižovaniu rozpočtového deficitu ako jeho predchodca George Osborne.
Hammond už pred týždňom povedal, že jeho rezort bude cez leto pozorne monitorovať situáciu v ekonomike a fiškálne ciele vlády predstaví na jeseň. Dodal, že ak si to situácia vyžiada, vláda prijme potrebné opatrenia. O ďalších krokoch však rozhodne, až keď bude mať k dispozícii prvé čísla o vývoji ekonomiky po referende, ktoré mu poskytnú jasnejší obraz.
Jeho slová tak nepomohli investorom získať predstavu o tom, ako sa vyvíja situácia v britskej ekonomike po tzv. brexite.

Súvisiace články

Aktuálne správy