Mestská hromadná doprava bude 1. júna zadarmo

Bezplatné cestovné v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) budú mať v stredu 1. júna pri príležitosti 30. výročia vzniku MHD v meste všetci cestujúci. Akciová spoločnosti Arriva Liorbus, ktorá zabezpečuje verejnú dopravu v Liptove a na Orave, očakáva v tento deň nárast cestujúcich.
„Aj takto chceme spopularizovať verejnú dopravu a pozvať ďalších obyvateľov Dolného Kubína a okolia, aby vyskúšali jej výhody. Predpokladáme, že 1. júna sa počet prepravených cestujúcich zvýši približne o desať až 15 percent,“ povedal pre TASR generálny riaditeľ spoločnosti Ladislav Hološ s tým, že história mestskej autobusovej dopravy v Dolnom Kubíne sa začala v nedeľu 1. júna 1986, keď vyšlo do ulíc šesť nových červeno-bielych autobusov Karosa B 732.
V bežný pracovný deň sa tržba inkasovaná od cestujúcich mestskej hromadnej dopravy v Dolnom Kubíne pohybuje približne na úrovni 550 eur. „Výpadok tržieb v deň bezplatného cestovania predpokladáme na tejto úrovni. Ostatné náklady znáša mesto Dolný Kubín,“ doplnil.

Súvisiace články

Aktuálne správy