V stredu o koncesnej zmluve na úseky diaľnice D4 a cesty R7

Kabinet by mal tiež schváliť návrh na dočasné vymenovanie tretieho štátneho tajomníka Ministerstva financií SR.

Vláda by mala v stredu rokovať o koncesnej zmluve pre výstavbu a prevádzku obchvatu Bratislavy na diaľnici D4 a priľahlej rýchlostnej cesty R7 formou projektu PPP. Vláda vyslovila súhlas s uzavretím koncesnej zmluvy už v polovici februára tohto roka. „Hlavnými zmenami koncesnej zmluvy v znení, v akom je predložená na rokovanie vlády Slovenskej republiky, sú zakotvenie tzv. protischránkovej klauzuly a posun termínov na dodanie vysporiadaných pozemkov a právoplatných stavebných povolení zo strany verejného obstarávateľa,“ zdôvodnilo ministerstvom dopravy opätovné predloženie koncesnej zmluvy na rokovanie vlády.

Kabinet by mal tiež schváliť návrh na vymenovanie tretieho štátneho tajomníka Ministerstva financií SR. Dočasným tretím štátnym tajomníkom rezortu financií, ktorý má plniť úlohy súvisiace s predsedníctvom Slovenskej republiky v Rade Európskej únie, sa má stať Ivan Lesay. Ministri by sa tiež mali zaoberať návrhom na zmenu na poste splnomocnenca pre Národný fond pre predvstupové nástroje Phare, Sapard a Prechodný fond. Ivana Lesaya by na tejto pozícii mala nahradiť štátna tajomníčka rezortu financií Dana Meager.

Súčasťou stredajšieho rokovania vlády je aj informácia o vývoji dlhu v rezorte zdravotníctva za rok 2015, návrh účtovnej uzávierky Sociálnej poisťovne za rok 2015, či návrh záverečného účtu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví za rok 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy