Slovnaft vyplatí akcionárom dividendu vo výške 2 eurá na akciu

Riadne valné zhromaždenie (RVZ) Slovnaftu, a. s., dnes rozhodlo, že spoločnosť vyplatí akcionárom dividendy z nerozdeleného zisku minulých rokov vo výške 2 eurá na jednu akciu. Celkovo na dividendách Slovnaft vyplatí 41,25 milióna eur. Informoval o tom dnes hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaftu Anton Molnár.
Pripomenul, že nárok na výplatu dividend má fyzická alebo právnická osoba, ktorá bola ku dňu 14. apríla 2016 (rozhodujúci deň na určenie osoby oprávnenej uplatniť dividendu) evidovaná u Centrálneho depozitára cenných papierov SR ako akcionár Slovnaftu, a. s. Dividenda je splatná najneskôr do 60 dní od dátumu rozhodujúceho dňa na určenie osoby oprávnenej uplatniť si právo na dividendu.
Akcionári podľa Molnára dnes prerokovali aj výročnú správu spoločnosti a schválili riadnu individuálnu a konsolidovanú účtovnú závierku za rok 2015. Na základe rozhodnutia RVZ bol za člena predstavenstva Slovnaftu opätovne zvolený Mihály Kupa. Za člena dozornej rady bol opäť zvolený György Mosonyi, novou členkou dozornej rady sa stala Zsuzsanna Ortutay.
Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných látok. Prevádzkuje sieť viac ako 250 čerpacích staníc v SR. Väčšinovým akcionárom Slovnaftu je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť MOL s 98,4-% podielom, ostatní akcionári držia 1,6 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy