Ceny Krištáľový Merkúr za inovácie získali tento rok tri firmy

Slovenské magnezitové závody Jelšava a spoločnosti Adrian Group B. Bystrica a Eiben Vlkanová získali v týchto dňoch prestížnu cenu Krištáľový Merkúr za najlepšie inovatívne riešenia. Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo v rámci verejnej časti zasadnutia Valného zhromaždenia Banskobystrickej regionálnej komory SOPK.
Ako pre TASR uviedla riaditeľka komory Marína Spírová, jelšavský závod získal ocenenie za novú generáciu troskotvorných zmesí SOM 70, spoločnosť Adrian Group za riadiaci systém MULTI-RAD a firma Eiben za zavedenie výroby zvlášť hlbokých výliskov metódou Follow spinning.
Tento rok sa konal už 22. ročník tejto súťaže, ktorá bola vyhlásená v štyroch kategóriách. Keďže firmy prihlásili len päť výrobkov, porota, pozostávajúca z členov Predstavenstva Banskobystrickej regionálnej komory SOPK, zástupcov Technickej univerzity vo Zvolene a Úradu priemyselného vlastníctva SR, nakoniec neudeľovala ceny podľa kategórií, ale podľa najvyššieho počtu získaných bodov.
Cena Krištáľový Merkúr je udeľovaná ako symbol obchodu a zisku pod garanciou predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory a predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy