Spoločnosť Albatros Media kupuje vydavateľstvo Egmont ČR

Mediálna spoločnosť Albatros Media, a. s. podpísala 15. marca dohodu o prevzatí 100-percentného obchodného podielu v českom vydavateľstve Egmont ČR, s. r. o. Súčasťou transakcie je vydávanie existujúceho portfólia vydavateľstva Egmont a používanie jeho značky a loga v budúcnosti. Transakcia bude dokončená v priebehu niekoľkých mesiacov jej vysporiadaním. Informovala o tom spoločnosť Albatros Media.

Nákup prinesie skupine Albatros Media zvýšenie konsolidovaného ročného obratu na približne 750 mil. CZK. Spoločnosť dosiahla minulý rok konsolidované tržby vo výške približne 700 mil. CZK. Produkcia spoločnosti pokrýva viac ako 17 % vydavateľského trhu a každoročne uvedie na trh približne 1 500 nových titulov.

Vydavateľstvo Egmont ČR je súčasťou celosvetovej vydavateľskej skupiny Egmont, ktorá má aktivity v 30 krajinách sveta. Egmont ČR vznikol v roku 1990 a po vydavateľstvách skupiny Albatros Media mu patrí na trhu detskej a young adult literatúry druhá pozícia. Egmont vydáva ročne v Česku približne 250 titulov a 150 titulov uvádza na slovenský trh v slovenčine.

Skupina Albatros Media nadväzuje na spoločnosť Albatros nakladateľstvo, a. s., ktorá vznikla v roku 1949 a odvtedy vydala viac ako 10 tis. titulov v celkovom náklade presahujúcom 350 mil. výtlačkov. Tituly ponúka pod vlastnými značkami v Českej republike a na Slovensku. V apríli 2011 začala svoju činnosť nová mediálna spoločnosť Albatros Media Slovakia, s. r. o., ktorej vlastníkom je česká spoločnosť Albatros Media, a. s.

(1 EUR = 27,050 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy