Štátny tajomník I. Slobodník s mongolským veľvyslancom o novej…

Štátny tajomník I. Slobodník s mongolským veľvyslancom o novej kvalite bilaterálnych vzťahovBratislava 16. marca (TASR) – Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Igor Slobodník prijal dnes (16. marca) veľvyslanca Mongolska Dorjamba Zumberellkhama.

Ťažiskom rozhovoru bola vzájomná obchodno-investičná spolupráca, ktorú chcú obe krajiny posunúť na vyššiu úroveň. „Za sľubné oblasti pokladáme ťažobný priemysel, energetiku, železničnú dopravu, poľnohospodárstvo a potravinársky priemysel,“ uviedol I. Slobodník. Mongolský partner vyzdvihol tradičné dobré vzťahy medzi našimi krajinami a súhlasil s potrebou prispieť k rastu hospodárskej spolupráce.
Panuje zhoda, že plánovaná účasť predsedu vlády SR na summite Ázie a Európy (ASEM) a účasť predsedu Národnej rady SR na parlamentnom stretnutí ASEP, ktoré sa uskutočnia v Ulanbátare, by sa mohli stať novým impulzom pre rozvoj politického dialógu. Predmetom rozhovoru boli aj aktuálne otázky spolupráce na pôde OSN, vzťahy EÚ-Mongolsko a vládne štipendiá pre mongolských študentov.

Fotografia na stiahnutie bude k dispozícii na webovej stránke ministerstva.

Informáciu TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy