Zamestnanosť v EÚ aj v eurozóne v štvrtom kvartáli rástla

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa v štvrtom kvartáli medzikvartálne zvýšil o 0,3 %. V rámci EÚ sa zamestnanosť zvýšila o 0,1 %. Na Slovensku posilnila o 0,4 %.

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa v štvrtom štvrťroku minulého roka medzikvartálne zvýšil o 0,3 %. V rámci celej Európskej únie zamestnanosť vzrástla o 0,1 %. Informoval o tom v utorok štatistický úrad EÚ Eurostat. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka sa zamestnanosť v eurozóne zvýšila o 1,2 % a v celom 28-člennom bloku o 1 %. Na Slovensku sa zamestnanosť v období mesiacov októbra až decembra oproti tretiemu štvrťroku zvýšila o 0,4 % a medziročne o 2 %.

Eurostat odhaduje, že v štvrtom kvartáli bolo zamestnaných v rámci eurozóny 151,9 mil. ľudí. V rámci EÚ bol tento počet vo výške 229,9 mil. ľudí. Spomedzi členských štátov EÚ na základe dostupných údajov najvýraznejšie medzikvartálne stúpla zamestnanosť na Malte (1,7 %), v Chorvátsku (0,8 %) a v Španielsku, Luxembursku, Poľsku, Portugalsku a Švédsku (zhodne 0,7 %). Pokles v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom zaznamenalo Estónsko (-2,4 %), Veľká Británia (-1 %) a Litva (-0,3 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy