Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje pod 35 USD za barel

Ceny ropy dnes ráno mierne klesli po náraste v uplynulých dňoch. Americká WTI sa obchoduje hlboko pod úrovňou 35 USD (32,24 eura) za barel. Informovali o tom agentúra DPA, RTTNews a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 7.54 SEČ predával po 34,61 USD. To je o 5 centov menej než v stredu (2. 3.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy posilnil o 26 centov alebo 0,8 % a uzavrel na 34,66 USD za barel. Cena počas uplynulých dvoch týždňov vyskočila o 30 % a vzďaľuje sa 13-ročnému minimu v blízkosti 26 USD za barel.
Aprílový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zlacnel o 19 centov na 36,74 USD za barel.
Trhy sa v uplynulých dňoch upokojili, uviedol expert spoločnosti CMC Markets Michael McCarthy. „Zníženie volatility a denného pásma kolísania signalizujú, že sa nachádzame v stabilnejšom prostredí.“ Preto sa v súčasnosti nedá počítať s prudkým nárastom cien.
Ropné rezervy v USA sa v uplynulom týždni zvýšili o 10,4 milióna barelov na rekordných 518 miliónov barelov, ukázala stredajšia správa amerického ministerstva energetiky. Dôvodom však bol nárast dovozu. Objavili sa totiž signály poklesu produkcie v USA.

Súvisiace články

Aktuálne správy