Firma Midia Agro žiada na nový mliečny závod pomoc vo výške 18,5 mil. eur

Bratislavská firma Midia Agro, s. r. o., žiada investičnú pomoc vo výške 18,5 milióna eur na vybudovanie nového podniku na výrobu detskej mliečnej výživy, v katastrálnom území obce Čab v okrese Nitra. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý na svojom dnešnom rokovaní schválil vládny kabinet.
Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 98 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2016 až 2018. „V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roka 2018 vytvorí 325 nových pracovných miest,“ priblížilo ministerstvo hospodárstva.
Spoločnosť požaduje poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo výške 16,5 milióna eur a vo forme úľavy na dani z príjmu v hodnote 2 milióny eur.
Midia Agro, s. r. o., Bratislava eviduje základné imanie vo výške 5000 eur. Hlavným výrobným produktom firmy bude detská mliečna výživa. Vedľajšími produktmi vznikajúcimi pri výrobe sušeného mlieka bude najmä smotana, ktorá sa bude dodávať veľkoodberateľom a sčasti spracovávať štandardnými mliekarenskými technológiami, najmä na blokové maslo a cmar.

Súvisiace články

Aktuálne správy