V Španielsku vo februári pribudlo 2231 nezamestnaných

Počet registrovaných nezamestnaných v Španielsku sa vo februári v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom zvýšil, ale medziročne klesol. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews s odvolaním sa na údaje, ktoré dnes zverejnilo ministerstvo práce v Madride.
Presnejšie, úrady práce v krajine zaevidovali vo februári 2231 nových žiadostí o podporu. Celkovo tak počet nezamestnaných oproti januáru stúpol o 0,05 % na 4,12 milióna ľudí. Ale medziročne ubudlo z evidencie úradov 359.167 nezamestnaných, čo je najstrmší medziročný pokles v histórii štatistík.
Po očistení od sezónnych vplyvov sa počet registrovaných nezamestnaných v štvrtej najväčšej ekonomike eurozóny vo februári medzimesačne znížil o 21.959. Tento rok je totiž priestupný a február bol o jeden deň dlhší.
Španielsky štatistický úrad nezverejňuje mesačné, ale len kvartálne údaje o vývoji nezamestnanosti v krajine. Podľa najnovšej správy Európskeho štatistického úradu Eurostat dosiahla miera nezamestnanosti v Španielsku v januári 20,5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy