PSS uzatvorila vlani 155.927 nových zmlúv o stavebnom sporení

Dovedna 155.927 nových zmlúv o stavebnom sporení uzatvorila v roku 2015 Prvá stavebná sporiteľňa (PSS). V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o 14-% nárast. Pozitívny trend nastal aj v objeme cieľových súm nových zmlúv. Klienti uzatvorili v roku 2015 zmluvy s objemom 2,83 miliardy eur, čo je o 22 % viac ako v roku 2014.
„Sme radi, že produkcia sa v roku 2015 zvýšila. Uvedomujeme si, že stavebné sporenie momentálne pôsobí vo veľmi silnom konkurenčnom prostredí, napriek tomu si udržiava svoju stabilnú pozíciu. Klienti sa orientujú na výhodné úvery zo stavebného sporenia, ale záujem je aj o nové sporiace zmluvy. Za celú existenciu PSS, a. s., na trhu sme ich uzatvorili už takmer 4,4 milióna,“ vysvetľuje predseda predstavenstva PSS, a. s., Imrich Béreš.
Od vzniku PSS, a. s., v roku 1992 poskytla celkom 571.572 úverov na bývanie. Vlani klientom schválila 23.756 úverov (vrátane úverov na zariadenie domácnosti), čo je o takmer 6 % viac ako v roku 2014.
Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., je špecializovaná banka na financovanie bývania. Vznikla v roku 1992. Jej akcionármi sú Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, Nemecká spolková republika, Raiffeisen Bausparkassen Holding G.m.b.H., Wien, Rakúska republika, Erste Group Bank AG, Wien, Rakúska republika a Slovenská sporiteľňa, a. s., Bratislava, Slovenská republika.
Od svojho vzniku Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., poskytla do bývania celkom vyše 8 miliárd eur.
TASR informoval Radovan Slobodník z PSS, a.s.

Súvisiace články

Aktuálne správy