Volkswagen Slovakia bude mať od februára nového šéfa

Ralf Sacht nahradí vo funkcii predsedu predstavenstva Albrechta Reimolda.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia bude mať nového šéfa. Od februára sa stane predsedom predstavenstva Ralf Sacht. V tejto funkcii bude pôsobiť aj ako člen predstavenstva zodpovedný za oblasť techniky. Doterajší predseda predstavenstva Albrecht Reimold sa stane členom predstavenstva značky Porsche pre produkciu a logistiku. Informovala o tom spoločnosť.

Ralf Sacht od roku 2010 vedie predsériové centrum značky Volkswagen. Jeho hlavnými úlohami sú riadenie nábehov nových vozidiel značky Volkswagen a ďalších koncernových značiek na celosvetovej úrovni, vedenie procesov nábehov vozidiel, produktové a procesné optimalizácie v skorých fázach vzniku produktov a taktiež zabezpečenie kvality nábehov. Nový predseda predstavenstva začal svoju odbornú kariéru v roku 1984 ako pracovník montáže vozidiel Volkswagenu vo Wolfsburgu.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 9 900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába automobilka komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy