Čo radia goldmani svojim klientom multimilionárom

, businessinsider Foto: SITA

Byť bohatý klient veľkej banky na Wall Street má bezpochyby svoje výhody. Napríklad, váš portfóliomanažér je schopný pre vás získať horúce akcie neverejných spoločností, ako je napríklad Uber. Pokiaľ ide ale o všeobecné investičné poradenstvo, prevláda predstava, že bohatí ľudia musia zákonite mať nejaké dobré informácie, ako sa dostať k peniazom. Koniec koncov, sú to bohatí.

"Očakávame pokračujúci stabilný hospodársky rast, ktorý bude podporovaný stredným jednociferným rastom jadrových  príjmov," napísali Sharmin Mossavar-Rahman a Brett Nelson z Goldman Sachs Private Wealth Management. "Preto odporúčame našim klientom aby zostali vo svojich strategických pozíciách a investovali do amerických akcií."

GSPWM vás považuje za klienta, ak máte aspoň 10 miliónov amerických dolárov. "Očakávame, že skromné ​​jednociferné výnosy pre stredne rizikové dobre diverzifikované portfólio vzhľadom k súčasnému kapitálovému oceneniu a úrovne úrokových sadzieb," pokračujú goldmani. "Ako vždy, hrozí nebezpečenstvo, že by sa mohlo vykoľajiť oživenie a ukončiť tento býčí trh, ale my sme opatrne optimistickí, že ekonomika dokáže ustáť aspoň tie malé šoky."

Čiže nič nové, čo by nebolo zhruba v súlade s konsenzom. Dalo by sa dokonca povedať, že to znie celkom nudne. Ale ak ste len bežným malým investorom, mali by ste vedieť, že aj tí najbohatší ľudia svete sú tu na trhu s vami.

Pozrime sa na niektoré zaujímavosti z novej, 86-stranovej správy GSPWM:
– ponechať si investície do akcií v USA pri predpokladanej návratnosti 3 %, a do akcií na vyspelých trhoch, kde je predpoklad návratnosti na úrovni 10 % v porovnaní s mierne záporným výnosom štátnych dlhopisov a vysoko kvalitných obecných dlhopisov
– rast v USA dosiahne v roku 2016 2-2.75 % oproti rastu 1,25-2 % v eurozóne a 4-4,5 % na rozvíjajúcich sa trhoch
– pravdepodobnosť že USA spadne do recesie je v tomto roku 15-20%, ale v tomto roku sa recesii USA  vyhne. Výskum ukazuje, že 4. rok druhého volebného obdobia prezidenta nemá historicky významný vplyv na finančné trhy

"Zatiaľ čo sme opatrne optimistickí, sme však aj naďalej ostražití vzhľadom na široký rozsah rizík, ktorým musíme stále čeliť v roku 2016, samozrejme, že ak by sa zmenilo hospodárske, finančné, alebo geopolitické pozadie, budeme naše odporúčania upravovať ​​a komunikovať. "

Súvisiace články

Aktuálne správy