Vlna prepúšťania v bankovom sektore nepoľavuje

, ČTK Foto: TASR

Vlna prepúšťania v bankovom sektore, ktora odštartovala v roku 2007, stále nepoľavuje. Veľké banky v Európe a Spojených štátoch v tomto roku ohlásili zrušenie takmer 100 tisíc pracovných miest. Vyplýva to z analýzy denníka Financial Times.

Podľa zdrojov denníka oboznámených so situáciou navyše v prvom štvrťroku budúceho roka ohlási ďalšie prepúšťanie francúzska banka BNP Paribas a britská Barclays.

Bankový sektor bojuje s nadbytkom zamestnancov kvôli poklesu tržieb, ktorý je dôsledkom kombinácie prísnejších regulačných pravidiel, mimoriadne nízkych úrokových sadzieb a slabej aktivity klientov, napísal Financial Times.

Spoločnosť Barclays podľa denníka ohlási znižovanie počtu zamestnancov začiatkom marca, kedy jej šéf Jes Staley predstaví spoločne s celoročnými hospodárskymi výsledkami tiež novú stratégiu podniku.

BNP Paribas údajne príde s novým plánom na zníženie nákladov vo februári. Banka už skôr uviedla, že plánuje zrušiť viac ako tisícku pracovných miest vo svojej belgickej divízii drobného bankovníctva, píše Financial Times.

Súvisiace články

Aktuálne správy