Nová podoba daňového priznania: Odtajnite peniaze pod matracom aj šperky!

, Enikonomia;keeptalkinggreece.com Foto: SITA

Do Grécka dorazila nová podoba daňového priznania. Formulár má teraz neskutočných 56 strán a Gréci v ňom musia úradom okrem príjmov priznať navyše nielen hotovosť v domácnosti, ale aj šperky.

Spočiatku sa bude nová forma daňového priznania vzťahovať na politikov, novinárov, štátnych zamestnancov a podobne, postupne by sa mala týkať úplne všetkých daňových poplatníkov.

Vo formulári je po novom nutné priznať hotovosť v domácnosti presahujúcu 15-tisíc eur, pričom táto suma je súhrnom za celú domácnosť. Ďalej všetky cennosti, vrátane šperkov, presahujúce hodnotu 30-tisíc eur.

Toto rozhodnutie bolo podľa ministerstiev spravodlivosti a financií prijaté s cieľom "podpory a rozvoja ekonomiky". Pár otáznikov sa však nad priznaniami stále vznáša, ako poznamenáva server keeptalkinggreece.com. Dokáže napríklad nevesta poznať hodnotu svadobných darov? Ak hodnota určitej cennosti v roku 2005 predstavovala 10-tisíc eur, koľko je to dnes? A budú musieť Gréci každoročne nechávať svoje cennosti prehodnocovať znalcom? A čo keď cennosti a hotovosť nepriznajú? Urobí im finančný úrad raziu v byte a bude pod matracom hľadať staré prstene po babičke?

Súvisiace články

Aktuálne správy