Xerox zaznamenal prvú štvrťročnú stratu po piatich rokoch

Spoločnosť vyrábajúca kancelársku techniku zaznamenala v treťom kvartáli čistú stratu 34 mil. USD a pokles tržieb o 9,6 %.

Americká spoločnosť Xerox Corp zaznamenala v treťom štvrťroku pre slabý predaj tlačiarní a silný dolár pokles tržieb o 9,6 %. Xerox tiež oznámil, že prehodnotí svoju prevádzkovú činnosť a rozdelenie kapitálu, no momentálne neuvažuje nad predajom spoločnosti. Firma v treťom kvartáli vykázala čistú stratu vo výške 34 mil. USD, pričom v rovnakom období minulého roka dosiahla zisk 266 mil. USD. Je to prvá kvartálna strata od prvého štvrťroka 2010. Tržby spoločnosti klesli z minuloročných 4,80 mld. USD na sumu 4,33 mld. USD. Podľa agentúry Reuters analytici prognózovali, že spoločnosť dosiahne tržby v hodnote 4,54 mld. USD.

Xerox, ako aj jeho najväčší konkurenti, spoločnosti Lexmark International Inc a Hewlett-Packard Co, presúvajú svoju pozornosť na softvéry a služby, keďže firemní zákazníci pre zníženie nákladov obmedzujú tlačenie a spotrebitelia stále vo väčšej miere používajú mobilné zariadenia.


(1 EUR = 1,1011 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy