Kancelária so zlatými toaletami a šampanským na vyžiadanie: Ktorý obchodník by už niečo také dokázal odmietnuť?

, standard.co.uk Foto: Enstar Capital

Ako by mali vyzerať reprezentatívne kancelárske priestory? Armanim inšpirované pozlátené záchody ale aj raňajky, obedy a večere podávané priamo v priestoroch kancelárie.

Realitný investor Enstar Capital minul 4 milióny libier na rekonštrukciu kancelárií v 54 Brooks Mews v Mayfair, centre Londýna. Táto adresa je domovom hedžových fondov a investičných obchodníkov. V snahe prilákať obchodníkov z tohto segmentu, ako aj superboháčov zo Stredného východu, ponúka  budova aj terasu na streche a drevené podlahy dovezeného z toskánskeho kláštora zo 16. storočia.

Päťročný nájom vychádza na 250 000 ročne, za každú jednu kanceláriu na poschodí. Po prepočte na metre štvorcové je to asi 7,5 násobne viac ako je priemer. Môže sa to zdať divné, že si niekto prenajme "najdrahšie kancelárie v Londýne " v období nepopulárnych úsporných opatrení, ale Simon Lyons, generálny riaditeľ Enstar Capital tvrdí, že "ľudia trávia tretinu svojho života v práci, preto sa snažili ponúknuť takýto nadštandard." Lyons poukazuje na to, že obyvatelia štvrte Mayfair, ktorá patrí medzi najbohatšie oblasti mesta, vyhľadávajú nehnuteľnosti, ktoré sú cenovo nedostupné pre priemerne plateného zamestnanca. Dokázali minúť milióny na svoje domovy a teraz požadujú štandard luxusu aj vo svojich kancelárskych priestoroch.

Súvisiace články

Aktuálne správy