Prešovskí krajskí cestári potrebujú dvanásť posypových áut

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja plánuje na posypové vozidlá s príslušenstvom na zimnú údržbu ciest vynaložiť predbežne 2,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja chce nakúpiť dvanásť posypových vozidiel s príslušenstvom na zimnú údržbu ciest. Za ich dodanie počas šiestich mesiacov predpokladá zaplatiť predbežne 2,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,77 mil. eur vrátane dane). Cestári už vyhlásili verejnú súťaž a zákazku rozdelili na dve časti s dodaním po šesť posypových vozidiel. Uchádzači môžu predkladať ponuky do 20. októbra, plánovaná je elektronická aukcia.

Prešovskí krajskí cestári pripravujú druhú etapu rekonštrukcie havarijných úsekov ciest. Ide o menšie rekonštrukcie úsekov ciest III. triedy Malý Šariš – Veľký Šariš (1,3 kilometra) v okrese Prešov a Bodružal – Miroľa (1 km) v okrese Svidník. Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, práce by mali trvať tridsať dní a ich odhadované náklady sú 245,9 tis. eur bez dane (295 tis. eur s daňou). Lehota na predkladanie ponúk je 28. septembra. Rekonštrukciu mosta na ceste II. triedy v Slovenskej Vsi v okrese Kežmarok uskutoční firma C.M.R. Slovakia, s. r. o. za 209,1 tis. eur bez dane (251 tis. eur s daňou), ponuku predložili traja uchádzači.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja bola zriadená 1. decembra 2003. Spravuje 523 km ciest II. triedy a 1 920 km ciest III. triedy prostredníctvom svojich siedmich oblastných stredísk v Prešove, Poprade, Starej Ľubovni, Bardejove, vo Svidníku, v Humennom a vo Vranove nad Topľou.

Súvisiace články

Aktuálne správy