Nemecký chemický priemysel očakáva rast tržieb o 1 %

Pôvodne nemecké združenie chemického priemyslu VCI predpokladalo, že tohtoročné tržby odvetvia sa zvýšia o 0,5 %

Nemecké združenie chemického priemyslu VCI zlepšilo svoju prognózu rastu tržieb odvetvia v tomto roku na úroveň 1 %. Posilnenie dolára totiž zvyšuje zahraničné tržby. Okrem toho sa veľmi dobre vyvíjajú tržby farmaceutického sektora. Pôvodne združenie predpokladalo, že tržby nemeckých chemických a farmaceutických firiem v tomto roku posilnia o 0,5 %.

Ceny produkcie na domácom nemeckom trhu podľa združenia VCI za tento rok oproti roku 2014 klesnú o 2,5 %. Predtým združenie odhadovalo, že pokles cien bude na úrovni 2 %. Zlacnenie ropy a petrochemických surovín sa totiž prenáša na zákazníkov. Napriek tomu podľa VCI objem produkcie nemeckého chemického sektora v tomto roku vzrastie o 1,5 %.

VCI, ktoré zastupuje tretí najväčší nemecký priemyselný sektor, uviedlo, že tržby v druhom kvartáli posilnili o 2,3 %, pričom výroba vzrástla o 3,4 % a ceny sa znížili o 2,6 %. K najväčším nemeckým chemickým firmám patria spoločnosti BASF, Evonik a Covestro. V krajine však podnikajú aj veľké zahraničné chemické firmy, ako sú Dow Chemical a LyondellBasell

Súvisiace články

Aktuálne správy