Nemecký priemysel v júli ožil a jeho produkcia vzrástla

Produkcia priemyslu v najväčšej ekonomike eurozóny, v Nemecku, v júli ožila a vzrástla, ale menej, ako analytici predpovedali. Rast výroby však signalizuje, že nemecký priemysel zvláda spomaľovanie globálnej ekonomiky. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.
Z najnovších údajov ministerstva hospodárstva v Berlíne vyplýva, že produkcia nemeckého priemyslu po očistení od sezónnych vplyvov v júli vzrástla o 0,7 % v porovnaní s júnom, keď sa znížila o revidovaných 0,9 %. Analytici však očakávali, že sa výkon nemeckého priemyslu v júli zvýši o 1,1 %.
Štatistiky tiež ukázali, že výrobný sektor v Nemecku zaznamenal v júli len o 0,3-% rast, zatiaľ čo výkon energetického sektora stúpol o 1,9 % a produkcia v stavebníctve sa zvýšila o 3,2 %.
Čo sa týka výrobného odvetvia, produkcia tzv. kapitálových výrobkov sa zvýšila v júli o 2,8 %, ale produkcia polotovarov klesla o 0,8 % a výroba spotrebiteľského tovaru sa znížila o 3,7 %.
Nemeckým výrobcom pomáha dosahovať rast produkcie v čase, keď spomaľovanie čínskej ekonomiky brzdí globálne hospodárstvo, najmä zvyšovanie domáceho dopytu a dopytu v eurozóne.

Súvisiace články

Aktuálne správy