Maloobchodné tržby v USA v júli rástli

Maloobchodné tržby v USA v júli rástli. Domácnosti totiž vo väčšej miere kupovali automobily a taktiež viacero iných produktov. Je to náznak toho, že ekonomika krajiny mala v úvode tretieho kvartálu solídnu dynamiku. Americké ministerstvo obchodu uviedlo, že maloobchodné tržby v USA v júli vzrástli o 0,6 %. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali s nárastom o 0,5 %. Priaznivé údaje o maloobchodných tržbách posilňujú očakávania, že americký Federálny rezervný systém v septembri zvýši úrokové sadzby.

Rezort taktiež revidoval júnové údaje. V júni tržby zostali nezmenené, pričom pôvodné údaje počítali s poklesom o 0,3 %. Tržby, ktoré nezahŕňajú automobily, pohonné hmoty, stavebné materiály a potraviny vzrástli o 0,3 %. V júni podľa revidovaných údajov vzrástli o 0,2 %.

Údaje o tržbách sa pridávajú k ďalším priaznivým júlovým údajom z trhu práce, či k údajom o dôvere malých spoločností. To naznačuje, že ekonomika v úvode tretieho kvartálu rástla. V druhom kvartáli americká ekonomika vzrástla o 2,3 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy