Zisk United Technologies medziročne poklesol

Americký konglomerát v druhom štvrťroku dosiahol čistý zisk 1,54 mld. USD, v rovnakom období vlaňajška bol v sume 1,68 mld. USD

Čistý zisk amerického strojárskeho konglomerátu United Technologies Corp v druhom kvartáli medziročne klesol na 1,54 mld. USD, čiže 1,73 USD na akciu z úrovne 1,68 mld. USD, čiže 1,84 USD na akciu. Ziskom na akciu však konglomerát prekonal očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí predpokladali, že bude vo výške 1,71 USD. Tržby United Technologies v druhom štvrťroku oslabili o 5 % na 16,33 mld. USD, keďže predaj v zahraničí nepriaznivo ovplyvnil silný dolár. Na organickej báze však tržby konglomerátu o 3 % posilnili.

United Technologies v utorok v súvislosti so zverejneným výsledkom za druhý štvrťrok zredukoval svoju prognózu celoročného zisku. Uviedol, že je to výsledkom situácie v jeho podnikaní pri výrobe leteckej techniky a výťahov. Spoločnosť teraz očakáva, že jej zisk z pokračujúcich činností v tomto roku bude v pásme 6,15 až 6,30 USD na akciu. Jej predošlá predikcia rátala s vyšším celoročným ziskom, a to v pásme 6,35 až 6,55 USD na akciu.

„Hoci táto revízia prognózy je sklamaním, naďalej sme optimistickí, pokiaľ ide o dlhodobý výhľad,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ firmy Greg Hayes. Po zverejnení výsledkov za apríl až jún sa cena akcií United Technologies pred otvorením riadneho obchodovania na americkom trhu znížila o 3,4 % na 106,68 USD za kus.

(1 EUR = 1,0852 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy