Aby bolo vreckové vašich detí v bezpečí

, PR článok

Ak sa vám často stáva, že vaše dieťa stráca peniaze, založte mu účet. Je to najlepší spôsob, ako sa vaše dieťa naučí orientovať vo svete financií.

Detský účet

Dieťa môže mať účet prakticky od narodenia. Detské účty sú spravidla vedené  zdarma, preto sa vám oplatí odkladať dieťaťu peniaze priamo na ne. V školskom veku sa detský účet zíde na jednoduché posielanie vreckového pre vaše dieťa, ktoré tak zbytočne nenosí hotovosť so sebou. Tým znížite riziko straty peňazí. Dieťa sa naučí používať platobnú kartu a vy zároveň máte vďaka elektronickému bankovníctvu prehľad o tom, na čo vreckové míňa.

Študentský účet

Študentské účty si bežne zakladajú stredoškoláci. V prípade, že má vaše dieťa detský účet, spravidla po dovŕšení 15. roku sa v banke automaticky zmení na študentský účet. Účet ostáva bez poplatku, plus dieťa získava ďalšie výhody, ktoré môže pri svojom účte využívať. Napríklad môže prostredníctvom internet bankingu platiť faktúry za internát či telefón pomocou trvalých príkazov a SEPA inkás alebo využívať bankové aplikácie. Výhody študentského účtu platia študentom až do ukončenia štúdia na vysokej škole. Samozrejme, potrebujú počas štúdia na vysokej škole predložiť svojej banke potvrdenie o návšteve školy.

Zistite viac o aktuálnej ponuke účtov pre mladých.

Súvisiace články

Aktuálne správy