Aj opica by mohla zastávať funkciu bankára juniora v inštitúcii ako je Goldman Sachs

, businessinsider Foto: SITA

Mladí z Wall Streetu stále hľadajú spôsoby, ako sa vyhnúť práci pre investičnú banku. Radšej sa snažia vybudovať svoju kariéru na strane nákupu, v hedžových fondoch a private equity firmách.

Či už sú to študenti alebo len mladí a horliví jedinci, mnoho mladých finančníkov sa snaží vyhnúť sa  dvojročnému pôsobeniu v tíme analytikov, čo predstavuje tradičný rituál na Wall Street. Business Insider oslovil niektorých adeptov s otázkou, prečo si nechávajú banky ako Goldman Sachslen ako "záložný plán."

"Aj opice by mohla robiť tú prácu" bankára juniora, vyhlásil istý študent z Ivy League, ktorý dal radšej prednosť hedžovému fondu. "Počul som, že je to hrozné, nikdy som nepočul nikoho hovoriť, že si užíva investičné bankovníctvo ako nejaký zážitok," dodal druhý.

Stážisti v investičných bankách sú vyhlásení exceloví borci. Vynikajú vo vypĺňaní tabuliek, vytváraní prezentácií v powerpointe a všeobecne sa venujú menej uspokojujúcej práci. V prípade hedžových fondov majú stážisti podľa vlastných výpovedí o niečo väčšiu zodpovednosť a dokážu sa dopracovať k skutočným rozhodnutiam o investíciách.

Nie je to po prvý krát, čo sa podobné správy medializujú. Stačí si spomenúť na 19 ročného stážistu, ktorý sa obul do Goldman Sachs a vyhlásil, že to už bankári juniori preháňajú s tým, ako tvrdo musia pracovať. Navyše sa väčšina kritikov zhodne v tom, že "banková práca nie je intelektuálne stimulujúcou."

Každý kto sa zameriava na kariéru na strane nákupu sa musí zapracúvať pomaly. To znamená, že najskôr strávia dva roky v banke. Samozrejme, bankové stáže sú stále vysoko konkurenčné a Goldman Sachs nesúhlasí s vyhlásením, že túto prácu by zvládla aj opica. V roku 2013 banka prijala iba 350 žiadateľov z celkového počtu 17 000 do oblasti divízie investičného bankovníctva, napísal The Wall Street Journal.

V tomto roku, Goldman Sachs registrovala 59 000 unikátnych žiadateľov na približne 2999 interných pozícií, uviedla banka prostredníctvom svojho  hovorcu.

Súvisiace články

Aktuálne správy