Čínska firma ponúka za prevzatie Micron Technology 23 mld. USD

Prevzatie amerického výrobcu pamäťových čipov štátnou firmou Tsinghua Unigroup by predstavovalo doteraz najväčšiu čínsku akvizíciu v zahraničí

Čínska štátna technologická spoločnosť Tsinghua Unigroup je pripravená kúpiť amerického výrobcu pamäťových čipov Micron Technology za 23 mld. USD. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na zdroje oboznámené s problematikou. Prevzatie by znamenalo doteraz najväčšiu čínsku akvizíciu v zahraničí. Technologický konglomerát ponúka za jednu akciu firmy 21 USD, čo predstavuje takmer 20-percentnú prirážku oproti záverečnej cene akcií z pondelka.

Zdroj blízky čínskej firme uviedol, že ponuku by mohla Tsinghua Unigroup oficiálne predložiť už v stredu. Hovorca Micron Technology reagoval, že firma zatiaľ ponuku nedostala a medializované informácie bližšie nekomentoval.

Spoločnosť Micron Technology je posledným veľkým americkým výrobcom pamäťových čipov DRAM pre osobné počítače. Firma vyrába aj pamäťové čipy NAND, ktoré sa používajú v mobilných komunikačných zariadeniach. Agentúra Reuters upozorňuje, že prípadnú akvizíciu by pravdepodobne musel preskúmať Výbor pre zahraničné investície v USA. Transakciu by mohol zablokovať v prípade, pokiaľ by podľa jeho názoru predstavovala hrozbu pre národnú bezpečnosť.

(1 EUR = 1,1049 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy