Groupama Garancia bude už len Groupama

Groupama Garancia poisťovňa a. s., pobočka poisťovne z iného členského štátu, mení názov. Od 1. júla tohto roka pôsobí už iba ako Groupama poisťovňa a. s., pobočka poisťovne z iného členského štátu. Názov sa mení pre zmenu značky jej zriaďovateľa, maďarskej poisťovne Groupama Garancia Biztosító Zrt. Tá zjednodušuje názov na Groupama Biztosító Zrt. Tým sa zjednotia podľa vyjadrení firmy názvy členov spoločností medzinárodnej skupiny Groupama a materskej spoločnosti Groupama S. A.

Značka Garancia bola prítomná na slovenskom trhu od roku 2004 vo forme dvoch samostatných spoločností OTP Garancia poisťovňa a OTP Garancia životná poisťovňa. Ich väčšinovým vlastníkom bola maďarská OTP Garancia Biztosító, ktorú v roku 2009 kúpila francúzska skupina Groupama. Obe slovenské poisťovne fungovali do roku 2012 oddelene ako dcérske firmy Groupamy – Groupama poisťovňa a Groupama životná poisťovňa. Od 1. januára 2012 sa dva slovenské podniky zlúčili a v posledných štyroch rokoch fungovali ako organizačná zložka maďarskej poisťovne Groupama Garancia Biztosító Zrt. pod názvom Groupama Garancia poisťovňa a. s., pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Vlastníkom Groupama poisťovne a.s., pobočky poisťovne z iného členského štátu, je francúzska skupina Groupama. Groupama poskytuje poistnú ochranu, investičné a finančné služby viac ako 13 miliónom klientov a partnerom v 12 krajinách sveta.

Súvisiace články

Aktuálne správy