Maccaferri postaví v Senici novú halu za 6 mil. eur

V novej výrobnej hale spoločnosti Maccaferri Central Europe v Senici by malo nájsť prácu 150 ľudí, z toho tridsať v administratívnej pozícii.

Spoločnosť Maccaferri Central Europe, s. r. o., ktorá sa špecializuje na výrobu gabionov (prírodné materiály z kameňa a kovu) a na komplexné technické riešenia v stavebníctve, začala so stavbou svojej novej výrobnej haly v Senici. Výška investície dosahuje 6 mil. eur a mala by priniesť prácu pre 150 ľudí, z toho tridsať v administratívnej pozícii. Ako spoločnosť informovala, závod v Senici bude najväčším závodom skupiny Maccaferri v Európe, s výrobnou plochou 11 tisíc štvorcových metrov. Dôvodom rozhodnutia postaviť novú výrobnú halu a presídliť pôvodnú výrobu z Brezovej pod Bradlom boli problémy s priestormi v poslednom období. Pozemok v priemyselnej časti Senice, na ktorom bude stáť výrobný závod, vlastní spoločnosť od roku 2007, kedy vtedajšie plány na výstavbu stopla kríza.

„Posledné roky spoločnosť Maccaferri rástla viac a viac a snažila sa riešiť problémy s priestorom. Keďže sme vyčerpali možnosti rozšírenia priestorov v Brezovej pod Bradlom, rozhodli sme sa vrátiť k projektu výstavby výrobného závodu v Senici,“ vysvetlil konateľ spoločnosti Antonio Canfora. Primátor Senice Branislav Grimm povedal, že závod spoločnosti Maccaferri Central Europe umožní v regióne príchod nového pracovného potenciálu, ktorý pomôže mestu a jeho okoliu.

Staviteľom závodu je spoločnosť Keraming. Ukončenie výstavby novej výrobnej haly je plánované koncom tohto roka a samotné presťahovanie technológií do januára 2016. V budúcnosti je podľa investora možné rozšírenie výrobnej haly v Senici o ďalších 2 500 štvorcových metrov a zároveň vytvorenie ďalších pracovných miest v regióne.

Spoločnosť Maccaferri má vyše 130 rokov a vyrába produkty z pletenej oceľovej dvojzákrutovej šesťhrannej siete, geosyntetické materiály a kotviacu techniku. Zameriava sa na komplexné technické riešenia environmentálnych stavieb, zabezpečenie skalných stien, vystužovanie asfaltových vrstiev, protieróznu ochranu či protihlukové bariéry. Na Slovensku firma napríklad postavila prefabrikované oporné múry na diaľnici D1 v úseku Dubná Skala – Turany, gabionový obklad v projekte obchvatu Nitry na R1 či vystužený zelený svah s gabionom na R2 v úseku Pstruša – Kriváň.

Spoločnosť Maccaferri Central Europe, s. r. o. so sídlom v Brezovej pod Bradlom bola založená v máji 2005. Pod súčasným menom pôsobí od júna 2010 a dovtedy mala názov Eurogabions, s. r. o. Spoločnosť je nástupcom firiem v dôsledku zlúčenia Maccaferri Slovakia, s. r. o. a Siete – B, s. r. o. od 1. októbra 2010. Vlastníkom firmy je talianska spoločnosť Officine Maccaferri S. P. A.

Súvisiace články

Aktuálne správy