Most medzi Malinovom a Zálesím začnú rekonštruovať

Most medzi Malinovom a Zálesím v okrese Senec začnú v utorok (9.6.) pre jeho havarijný stav a porušenú statiku rekonštruovať. Práce by mali trvať 16 týždňov. Náklady na rekonštrukciu dosiahnu viac ako pol milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Iveta Tyšlerová.
Podľa Milana Valašíka, riaditeľa správcovskej spoločnosti Regionálne cesty Bratislava, ktorá zabezpečuje správu a údržbu ciest II. a III. triedy BSK, je potrebné obnoviť stavebno-technický stav mosta či zvýšiť jeho zaťažiteľnosť. „Komplexne vymeníme nosnú konštrukciu a zvršok mosta, ako aj mostné závery. Na opravených oporách vytvoríme nové úložné prahy,“ spresnil Valašík.
Osadia sa aj nové ložiská a nosníky. Takisto bude nová izolácia, odvodňovače, vozovka v dĺžke približne 200 metrov, chodníky a rímsy. „Zároveň sa rozšíri komunikácia na osem metrov medzi obrubníkmi, vytvorí sa jednostranný chodník na moste a zlepšia sa prietokové pomery pod mostom. Pribudne aj nové zábradlie mestského typu,“ priblížila Tyšlerová.
Vodiči musia od utorka rátať s obchádzkovou trasou, ktorá je navrhnutá po cestách III. triedy a smeruje z Malinova do obce Nová Dedinka. Odtiaľ pokračuje do obce Bernolákovo, následne až do obce Ivanka pri Dunaji, kde je obchádzková trasa ukončená so smerovaním na obec Zálesie.
Most medzi Malinovom a Zálesím bol pre svoj havarijný stav od februára uzavretý, čomu predchádzal diagnostický prieskum, podrobný statický výpočet a skúšky zaťažiteľnosti. Z nich vyplynula potreba rekonštrukcie.

Súvisiace články

Aktuálne správy