Firma Leader Light otvorila v Krompachoch novú výrobnú halu

V prvej etape spoločnosť pri výrobe LED svietidiel zamestná okolo 80 ľudí.

Novú výrobnú halu na výrobu a montáž LED svietidiel otvorila v Krompachoch v okrese Spišská Nová Ves slovenská spoločnosť Leader Light, člen skupiny Ecoledsol. Ako v piatok pri otvorení uviedol jeden z majiteľov a zároveň riaditeľ firmy Július Száraz, do vybavenia novej haly investujú 1,5 milióna eur. Priestory má spoločnosť prenajaté v hnedom priemyselnom parku od mesta Krompachy.

Spoločnosť tu už zamestnala prvých dvadsať ľudí a do konca roka ich počet vzrastie na 30. V prvej etape by tu malo pracovať okolo 80 zamestnancov, v ďalšej pripravovanej 70 ľudí. Na vytvorené pracovné miesta prispel úrad práce, no od vlády nijaké ďalšie stimuly nedostali.

Száraz ďalej uviedol, že priemerná mzda je podstatne vyššia ako minimálna a dodal, že sa pohybuje na úrovni okolo 750 eur v závislosti od vzdelania a odbornej praxe. „Nárast počtu pracovných miest bude záležať od rýchlosti prenosu technológie, nábehu nových produktov a od dopytu. Pripravili sme nové kolekcie výrobkov a očakávam, že budeme úspešní. Spoločnosť až 80 percent výrobkov exportuje“, doplnil Száraz. Ako konštatovala primátorka Krompách Iveta Rušinová, príchod tohto investora aspoň čiastočne pomôže znížiť mieru nezamestnanosti, ktorá sa v tomto regióne približuje k 20 percentám.

Spoločnosť Leader Light je na trhu od roku 1992, v roku 2000 vybudovala výrobný závod v Spišskej Novej Vsi. Podľa Szárasa ročný obrat skupiny je na úrovni štyri až päť miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy