CME v prvom kvartáli dosiahla jadrový zisk 11,4 mil. USD

Mediálna spoločnosť prevádzkovým ziskom pred odpismi (OIBDA) za január až marec prekonala očakávania analytikov, ktorí odhadovali, že bude v objeme 8,3 mil. USD

Stredoeurópska mediálna skupina Central European Media Enterprises Ltd. (CME) v prvom štvrťroku dosiahla prevádzkový zisk pred odpismi (OIBDA), čiže jadrový zisk, v sume 11,4 mil. USD. Rastu zisku pomohlo zlepšenie na českom trhu. Výškou jadrového zisku spoločnosť prekonala očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí odhadovali, že bude v objeme 8,3 mil. USD.

Tržby mediálnej skupiny CME, ktorej hlavným akcionárom je americká spoločnosť Time Warner, v prvom kvartáli klesli o 10 % na 126,1 mil. USD. Dôvodom bolo posilnenie dolára voči stredoeurópskym menám. Výška tržieb je v súlade s očakávaniami analytikov. „Tieto výsledky ukazujú, že dynamika, ktorú sme dosiahli vlani, pokračuje aj v roku 2015,“ uviedol Michael Del Nin, jeden z dvojice generálnych riaditeľov CME.

Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,0927 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy