Spoločnosť TMR kupuje Sliezsky zábavný park v Poľsku

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), a. s., sa definitívne dohodla na prevzatí 75-% podielu v Sliezskom zábavnom parku od poľskej spoločnosti WPKiW S.A. TMR sa zaväzuje investovať do modernizácie parku 30 miliónov eur v priebehu piatich rokov. Od 1. mája 2015 tak začína prevádzkovať Śląskie Wesołe Miasteczko pri poľskom meste Chorzów.
„V najväčšom a najstaršom poľskom zábavnom parku s bohatou históriou vyrástlo niekoľko generácií Poliakov. Park je lokalizovaný v srdci zelenej oázy, ktorá je trikrát väčšia ako Central Park v New Yorku. Rozloha Sliezskeho zábavného parku je porovnateľná so stredne veľkými lunaparkami v západnej Európe,“ priblížil predseda predstavenstva a. s. TMR Bohuš Hlavatý s tým, že spoločnosť chce pri prevádzkovaní parku využiť dlhoročné skúsenosti s prevádzkou horských stredísk a akvaparku. Verí, že vrátia Sliezskemu zábavnému parku stratený lesk a zašlú slávu.
„Som presvedčený, že vstupom TMR do tohto projektu sa oživí turistický ruch v regióne a otvorí sa nová kapitola zábavných parkov v strednej Európe,“ dodal Hlavatý.
Zmluvu TMR podpísalo v utorok (14.4.) po mesiacoch rokovaní. TMR vstupuje do novej účelovo založenej spoločnosti SPV, ktorá bude park vlastniť a prevádzkovať. TMR získa v SPV 75-% podiel za 30 miliónov poľských zlotých a zároveň manažérsku kontrolu. Zvyšný 25-% podiel bude mať v SPV predávajúca spoločnosť WPKiW S.A. Po zrealizovaní spomínaného investičného plánu po piatich rokoch bude môcť TMR využiť opciu na odkúpenie zvyšného 25-% podielu od WPKiW S.A. Päťročný investičný plán modernizácie zábavného parku okrem iného zahŕňa implementáciu novej tematiky a dizajnu, kúpu nových atrakcií, zveľadenie zelených častí, chodníkov a vstupnej haly, vybudovanie F&B prevádzok, rozšírenie parkovísk a modernizáciu ďalšej infraštruktúry.
Sliezsky zábavný park pri poľskom meste Chorzów je najväčší a najstarší park v Poľsku. Uvedený do prevádzky bol v roku 1959. Jeho rozloha je 26 hektárov. Najväčšou atrakciou lunaparku sú lietadlá zavesené na 45 metrov vysokej veži. Od roku 1985 je v prevádzke tzv. ruské koleso, z ktorého je výhľad na celé Sliezsko. V roku 2007 pribudla v parku 21-metrová horská dráha, v areáli je 50 atrakcií. Park ročne navštívi v priemere 200.000 návštevníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy