Baumax opúšťa Maďarsko, na Slovensku plánuje online predaj

, E15 Foto: baumax

Rakúska sieť hobbymarketov Baumax oznámila odchod z Maďarska a súčasne štart nového obchodného modelu a investícií v Česku, Rakúsku a na Slovensku. A to v čase, keď firma redukuje biznis a podľa niektorých informácií je na predaj.

Novú cestu k prosperite má Baumaxu okrem iného pomôcť zavedenie e-shopu a jeho úzke prepojenie s kamennými predajňami. Baumax si ho už úspešne vyskúšal na pilotnom projekte v rakúskom Tullne. V Česku a na Slovensku spustí zmeny tento rok na jeseň. Práve domáce Rakúsko, Českú republiku a Slovensko označuje Baumax za strategické trhy, ktoré vraj nemieni opúšťať. To však neplatí o iných krajinách, v ktorých reťazec pôsobil. Rozlúčil sa s Maďarskom, firma predala aj pobočky v Rumunsku a Bulharsku. O budúcnosti v Chorvátsku má padnúť rozhodnutie v najbližších mesiacoch.

O dianí v spoločnosti vypovedá aj skutočnosť, že majiteľ spoločnosti Karlheinz Essl musel vlani predať časť svojej umeleckej zbierky. Dôvodom sú okrem iného dlhy Baumaxu, ktoré sa podľa posledných dostupných údajov vyšplhali na 390 miliónov eur. Na prevádzkovej úrovni spoločnosť predvlani prerobila takmer 45 miliónov eur. Novšie výsledky zatiaľ nie sú.

Súvisiace články

Aktuálne správy