Zuno banka na predaj: Strata dosiahla milióny

, ČTK Foto: SITA

Medzinárodná skupina Raiffeisen Bank International predá online banku Zuno, ktorá pôsobí v Česku aj na Slovensku. Zuno získala licenciu v Rakúsku, takže prevzatie bude schvaľovať tamojšia centrálna banka.

Záujemcovia môžu podať nezáväzné ponuky do polovice februára, potom dostanú vybraní uchádzači možnosť na hĺbkovú previerku. Raiffeisen Bank odoslala takzvanú iniciačnú ponuku aj doterajším konkurentom.
 

Banka začala pôsobiť na Slovensku v roku 2010, teraz tu má  140 000 klientov, o rok na to v Česku, kde zatiaľ získala asi 90 000 klientov. Patrí medzi prvé on-line banky pôsobiace v regióne strednej a východnej Európy, nemá klasické pobočky.

"Raiffeisen Bank International, materská banka, sa rozhodla v dôsledku vývoja na európskych bankových trhoch ponúknuť Zuno novému investorovi. S jeho príchodom dôjde k navýšeniu zdrojov banky a k plánovanému obnoveniu expanzie na ďalšie trhy, na ktorú sa štyri roky pripravuje. Zuno je teraz v najlepšej kondícii od svojho vzniku a rýchlo znižuje stratu. Pre klientov banky sa vôbec nič nemení. Všetky kampane, aktivity a projekty Zuno pokračujú," zverejnil stanovisko Zuno banky hovorca Lukáš Tomis.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy