Nový priemyselný park vytvoril prvých 80 pracovných miest

V práve dnes otvorenom centrálnom triediacom stredisku kuriérskej spoločnosti v rámci postavenej prvej haly novobudovaného priemyselného parku s priestormi na logistiku, sklady, distribúciu, kancelárie a ľahký priemysel v strategickej lokalite žilinského letiska nájde pracovné príležitosti 80 ľudí.
Zámer pokračovať v rozvoji parku na ploche 17.000 m2 priamo výstavbou hál alebo predajom častí pozemkov pre klientov, ktorí preferujú stavať na vlastnom pozemku, potvrdil konateľ spoločnosti Erste Group Immorent Slovensko Peter Malík. „Otvorenie tohto projektu je pozitívnou správou pre celý región,“ skonštatoval.
Zaujímavú polohu priemyselného parku v lokalite letiska vyzdvihol generálny riaditeľ spoločnosti Direct Parcel Distribution SK (DPD) Peter Červeň. „Zvažovali sme viacero variantov, no tento prinesie úsporu nákladov a po dobudovaní diaľničného obchvatu Žiliny aj výrazné časové úspory pri doručovaní balíkov,“ prízvukoval.
Zároveň spresnil, že investícia do vybudovania centrálneho celoslovenského triediaceho strediska sa pohybovala na úrovni 5,5 milióna eur. „Momentálne v ňom dokážeme spracovať za hodinu 4000 balíkov, v druhej fáze túto kapacitu zdvojnásobíme a pripravujeme tretiu s rozšírením o ďalších 30 %,“ dodal Červeň.

Súvisiace články

Aktuálne správy