Šéfka britskej CK Thomas Cook odchádza, akcie klesli o 23 %

Hodnota akcií britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook sa prepadla viac než o pätinu potom, ako spoločnosť oznámila, že v budúcom roku očakáva na trhu cestovného ruchu zložité podmienky, navyše, šéfka spoločnosti Harriet Greenová oznámila svoj odchod. Informovali o tom agentúra DPA a server BBC.
Greenová nastúpila do 173-ročnej firmy pred dvoma rokmi s cieľom postaviť spoločnosť na nohy potom, ako tá musela v roku 2011 požiadať partnerské banky o 200 miliónov libier (252,24 milióna eur), aby sa udržala nad hladinou. Keď Greenová v júli 2012 nastupovala do funkcie, dosahovala trhová hodnota spoločnosti 148 miliónov libier. V utorok 25. novembra predstavovala trhová hodnota firmy, ktorá v 17 krajinách zamestnáva asi 27.000 ľudí, takmer 2 miliardy libier.
„Už niekoľkokrát som povedala, že keď svoju prácu dokončím, posuniem sa ďalej. Tento čas práve nastal,“ povedala Greenová po nečakanom oznámení, že vo funkcii končí. Novým výkonným riaditeľom spoločnosti sa s okamžitou platnosťou stane Peter Fankhauser. V reakcii na oznámenie Greenovej klesla cena akcií firmy podľa agentúry Bloomberg o 23 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy