Novým prezidentom SLeK je Ondrej Sukeľ

Slovenskú lekárnickú komoru (SLeK) najbližšie štyri roky povedie Ondrej Sukeľ. Snem komory si ho zvolil počas uplynulého víkendu za prezidenta. Sukeľ doposiaľ v SLeK pôsobil ako prvý viceprezident, na čele komory vystrieda Tibora Czuľbu.

„Komora má dve prirodzené úlohy, skvalitňovanie zdravotnej starostlivosti a ochranu záujmov zdravotníckych pracovníkov. Tieto však nie je možné dosahovať metódami deväťdesiatych rokov. Generačná výmena, ktorá nastala, nemusí byť generačným konfliktom, ale noblesnou kontinuitou,“ zhodnotil Sukeľ. Podľa neho je posun od lobistickej skupiny na modernú, efektívnu inštitúciu poskytujúcu kvalitné služby svojim členom nevyhnutný. Delegáti snemu okrem nového prezidenta zvolili aj jeho najbližších spolupracovníkov, ako aj predstaviteľov ďalších orgánov komory. Prvým viceprezidentom SLeK sa stal Tomáš Turiak a druhým viceprezidentom Norbert Chano.

Slovenská lekárnická komora vznikla 3. decembra 1991 ako jediná zákonom zriadená stavovská organizácia farmaceutov na Slovensku. Jej úlohou je chrániť odborné záujmy svojich členov.

Súvisiace články

Aktuálne správy