Štúdiu pre stavbu R6 zabezpečí Amberg Engineering Slovakia

Vybraný dodávateľ navrhne technicky, ekonomicky a environmentálne najvhodnejšie riešenie trasy R6 od slovensko-českej hranice do Púchova.

Vypracovanie štúdie realizovateľnosti stavby rýchlostnej cesty R6 od slovensko-českej hranice do Púchova zabezpečí firma Amberg Engineering Slovakia, s. r. o. Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) ju vybrala vo verejnej súťaži spomedzi piatich prijatých ponúk. Vybraný dodávateľ má navrhnúť technicky, ekonomicky a environmentálne najvhodnejšie riešenie trasy R6.

Zmluvná cena za dodanie štúdie realizovateľnosti stavby R6 je 139,7 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, predpokladaná cena bola 280 tis. eur bez dane. Ako vyplýva z výsledku tendra, subdodávatelia by na vyhotovení štúdie mali mať podiel takmer 70 % z objemu zákazky. Podľa podmienok súťaže vyhlásenej v apríli tohto roka by štúdia mala byť dodaná za štyri mesiace.

Ministerstvo dopravy vo februári tohto roka informovalo, že ťah R6 z Púchova k českej hranici s pokračovaním na Zlín sa má v SR začať stavať v roku 2017 a s podobným termínom počítajú aj v ČR. Toto diaľničné prepojenie by mali vodiči využívať ešte v tomto desaťročí.

Budúca trasa R6 medzi Púchovom a hranicou s ČR má pozostávať z dvoch úsekov v celkovej dĺžke 23 kilometrov (km). Úsek Mestečko – Púchov má plánovanú dĺžku 10,8 km a jeho výstavba by podľa plánov NDS mala trvať predbežne v rokoch 2018 až 2022. So začatím výstavby úseku od hranice SR/ČR do Mestečka v dĺžke 12,2 km počítajú diaľničiari zatiaľ v roku 2020.

Súvisiace články

Aktuálne správy