Plnička minerálnej vody v Ostrej Lúke sa mení na strojársky závod Kovaco

Objekt niekdajšej plničky minerálnej vody v Ostrej Lúke v okrese Zvolen sa mení na strojársky závod. Svoju druhú prevádzku sa tam rozhodla zriadiť slovenská spoločnosť Kovaco z Veľkej Lehoty v okrese Žarnovica. Perspektívne tam chce zamestnať 60 ľudí.
Podľa konateľa Ľuboša Briešku závod vo Veľkej Lehote, kde firma vyrába prídavné zariadenia pre stavebné stroje a tiež zváracie polohovadlá a manipulátory, už kapacitne nevyhovoval. „Naším záujmom je ďalej sa rozvíjať, preto sme zrealizovali túto akvizíciu,“ povedal TASR. V závode vo Veľkej Lehote pritom firma už zamestnáva 60 ľudí.
„Za celé obdobie fungovania firmy sme investovali veľké prostriedky do modernizácie a nákupu nových technologických zariadení, ktoré nám umožňujú byť flexibilní a produkovať výrobky vo vysokej kvalite a na najvyššej svetovej úrovni. So svojimi výrobkami sme už dávno prekročili nielen hranice Slovenska, ale aj hranice Európy,“ priblížil dianie vo firme zakladateľ spoločnosti Juraj Kovačič.
Plnička minerálnych vôd spoločnosti s r. o. Ostrolúcka vznikla v roku 2002. V roku 2010 sa dostala do konkurzu. Vlani ju kúpila spoločnosť Begbie Zvolen, pričom ju následne predala firme Kovaco. Ostrolúcka v závode v blízkosti cesty R1 Zvolen – Žiar nad Hronom zamestnávala až do konkurzu asi 25 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy