Zisk banky Standard Chartered klesol v 3. kvartáli na 1,5 miliardy USD

Britská banka Standard Chartered oznámila za 3. štvrťrok 2014 medziročný pokles zisku, čo je na jednej strane dôsledok reštrukturalizácie juhokórejského biznisu banky a na druhej rastu zlých úverov na dôležitých ázijských trhoch. Správa sa negatívne odrazila na hodnote akcií, ktorá klesla takmer o desatinu. Informoval o tom server BBC.
Banka, ktorá sa do veľkej miery orientuje na ázijský trh, uviedla, že jej zisk pred zdanením dosiahol v období od júla do konca septembra 1,5 miliardy USD (1,18 miliardy eur). Medziročne to znamená pokles o 16 %. Podľa Standard Chartered sa pod výsledok podpísal okrem iného rast zlých úverov na kľúčových trhoch ako India a Čína.
Banka zároveň počíta s poklesom zisku aj za celý 2. polrok, pričom dôvodom sú náklady na reštrukturalizáciu a náklady spojené s prísnejšími regulačnými opatreniami. Pôvodne rátala s medziročným rastom zisku. V reakcii na informácie banky klesla hodnota akcií Standard Chartered o vyše 8 % a dosiahla najnižšiu úroveň za posledných päť rokov.

Súvisiace články

Aktuálne správy