Novým riaditeľom Slovenskej sporiteľne bude Štefan Máj

Doterajší šéf, Jozef Síkela, bude od začiatku roka pôsobiť v centrále Erste Group Bank vo Viedni

Slovenská sporiteľňa v najbližších mesiacoch zmení svoje vedenie. Novým generálnym riaditeľom banky sa od 1. januára 2015 stane doterajší podpredseda predstavenstva Štefan Máj. K rovnakému termínu odchádza z banky do predstavenstva Českej sporiteľne Tomáš Salomon. Na Slovensku je zodpovedný za retailové bankovníctvo. Doterajší predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Jozef Síkela bude od začiatku roka 2015 pôsobiť v centrále Erste Group Bank vo Viedni, v pozícii člena predstavenstva zodpovedného za firemný sektor a finančné trhy. Informovala o tom spoločnosť.

Jozef Síkela je v pozícii generálneho riaditeľa Slovenskej sporiteľne je od júna 2010. Štefan Máj v banke pôsobí ako podpredseda predstavenstva, zodpovedný za financie. "Mojím cieľom bude udržať banku vo výbornej kondícii a posilniť jej pozíciu lídra. Chceme aj naďalej využívať možnosti, ktoré nám prinášajú nové technológie a poskytovať užitočné riešenia pre klientov," uviedol Máj. Obe personálne zmeny ešte podliehajú schváleniu príslušnými regulátormi.

Tomáš Salomon, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za oblasť retailu, prejde do Českej sporiteľne, kde nahradí Jiřího Škorvagu vo funkcii člena predstavenstva zodpovedného za retail. Vo svojej novej pozícii bude spoluzodpovedný za formovanie a exekúciu novej stratégie retailového biznisu Erste Group. Nástupca Tomáša Salomona v jeho funkcii člena predstavenstva bude známy v nasledujúcich týždňoch.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa Slovenská sporiteľňa začlenila do finančnej skupiny Erste.

Súvisiace články

Aktuálne správy