Príjmy spoločnosti Apple v minulom kvartáli rástli

SAN FRANCISCO 21. októbra (SITA, Reuters) – Spoločnosť Apple zaznamenala v minulom štvrťroku nárast príjmov o 12,2 % na 42,12 mld. USD. Pod rast príjmov sa podpísali objednávky smartfónov iPhone 6 a iPhone 6 plus. Tie začala firma Apple prijímať v septembri. Analytici na Wall Street počítali s príjmami zhruba na úrovni 39,9 mld. USD. Spoločnosť Apple očakáva, že v štvrtom štvrťroku dosiahne príjmy v intervale od 63,5 mld. USD do 66,5 mld. USD.

Firma Apple zvýšila v treťom kvartáli predaj smartfónov, keď predala 39,27 mil. prístrojov. Na čínskom trhu sa pritom nový iPhone začal predávať len minulý týždeň. Analytici očakávali, že firma Apple predá približne 38 mil. smartfónov. Spoločnosť Apple taktiež dosiahla nárast predaja v oblasti počítačov. Predaj zariadení Mac stúpol o 21 % na 5,5 mil. kusov. Je to najvýraznejší nárast od štvrtého kvartálu 2011.

Spoločnosť Apple však zaznamenala pokles v predaji tabletov. V minulom kvartáli firma predala 12,3 mil. tabletov a v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom zaznamenala pokles o viac ako 7 %. Medziročný pokles dosiahol úroveň 13 %.

(1 EUR = 1,2773 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy